به گزارش مشرق، عملیات وسیع ارتش و هم پیمانان سوریه در حومه استان حماه و ادلب با نقض متعدد توافق سوچی از سوی تروریستها در ۲۶ آوریل گذشته (ششم اردیبهشت) آغاز شد. این حملات اکنون وارد جنوب استان ادلب شده است.
بیشتر بخوانید
طوفان نیروهای ارتش سوریه در جنوب ادلب
به نوشته پایگاه خبری عنببلدی (وابسته به معارضان) از زمان آغاز این عملیات تا کنون ۱۸ شهرک و روستا در حومه شمالی و غربی استان حماه از اشغال تروریستها آزاد شده و پنج منطقه نیز در جنوب استان ادلب نیز به کنتزل ارتش سوریه و متحدان در آمده است.
طبق این گزارش، نیروهای ارتش سوریه توانستهاند مناطق جنابرة، تل عثمان، جابریة، تل هواش، تویه، شیخ ادریس، کفرنبودة، قلعة المضیق، التوینه، الشریعة، باب طاقه، الحمرة، الحویز، المهاجرین، الکرکات، المستریحة، الخالدی والحردان را در شمال و غرب استان ادلب آزاد کنند.
همچنین در جنوب استان ادلب که عملیات در این منطقه از روز دوشنبه آغاز شده است، نیروهای سوریه توانستهاند مناطق القصابیه، الحردانة، الحمیرات، القاروطیة و غراثة را به کنترل خود در آورند.
در همین حال تلویزیون رسمی سوریه نیز گزارش داد که ارتش این کشور عملیات جدیدی را از صبح امروز (چهارشنبه) در محورهای ترملا، النفیر و اطراف خان شیخون در جنوب استان ادلب آغاز کرده است. خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) نیز گزارش داد که توپخانه ارتش این کشور مواضع تروریستهای «جبهة النصره» و «جیش العزه» را در مناطق «الزقوم» «قلیدیدن» و «الزکاه» حومه شمال غربی استان «حماه» گلولهباران کرده است.
آزادی شهرک راهبردی «کفر نبوده» در شمال استان «حماه» و در مرز با استان ادلب در پنج خرداد گذشته تحولی مهم در میدان نبرد محسوب میشد و توانست عقبه دفاعی تروریستها را تا کیلومترها به عقب ببرد.
در همین حال، در هفتههای گذشته منابع میدانی سوریه از تحویل حجم انبوه سلاح از سوی ترکیه به تروریستهای جبهة النصره خبر دادهاند. ترکیه همچنین به نیروهای تحت امر خود در شمال استان ادلب و حلب دستور داده است تا برای کمک به جبهةالنصره وارد مناطق درگیری شوند. ترکیه همچنین دهها خودروی زرهی و سکوی پرتاب موشکهای «گراد» و موشکهای ضد تانک و موشکهای «تاد» در اختیار آنها گذاشته است.
استان ادلب و بخشی از شمال استان حماه آخرین منطقه تحت تسلط تروریستهای سوری است و این درگیریها در حالی صورت میگیرد که طبق توافق کشورهای ترکیه، روسیه و ایران موسوم به توافق «سوچی»، استان ادلب و شمال حماه ذیل توافق «منطقه کاهش تنش» تعریف میشوند. طبق این توافق ترکیه ۱۲ پست دیدهبانی و ایران و روسیه مجموعاً هشت پست دیده بانی در ادلب ایجاد کردند. ترکیه تعداد نقاط دیدهبانی خود را به ۲۰ مرکز افزایش داده است.